Kezdőlap » Adat biztonság » Biztonság, idő ráfordítással

Biztonság, idő ráfordítással

Megfizethetetlen biztonság megfizethető áron

A kis- és középvállalatok a világon mindenütt felismerték a biztonság fontosságát – és jó hír számukra, hogy a biztonsághoz nincs feltétlenül szükség a legújabb eszközökre és drága szoftverekre. A cégeknek nem szabad megfeledkezniük arról, hogy IT-környezetük védelmének növelése gyakran nem igényel új szoftvereket és megoldásokat, csupán nagyobb odafigyelést a felhasználók és az adminisztrátorok részéről. A legfontosabb biztonsági intézkedések némelyike minimális idő- és költségráfordítással végrehajtható.

Javaslataink segítségével gazdaságosan dolgozhatja ki alapszintű biztonsági stratégiáját.

Gyakorolja a biztonságos e-mailezést. Szervezzen dolgozói oktatást a biztonságos e-mailezésről (pl. soha nem szabad megnyitni illetve futtatni az ismeretlen forrásból származó mellékleteket és végrehajtható fájlokat). Még a legkisebb vállalkozásnak is rendelkeznie kell e-mail biztonsági szabályzattal; a nagyobb cégeknél pedig rendszeresen emlékeztetni kell a dolgozókat a szabályzatra és szükség szerinti gyakorisággal frissíteni kell azt.

„Erős” jelszavak A felhasználóknak „erős” jelszóval kell rendelkezniük: olyannal, ami alfanumerikus és speciális karakterek legalább nyolctagú kombinációja. Tegye kötelezővé a jelszavak rendszeres megváltoztatását.

Tartson lépést a hibajavításokkal! Az IT-környezet hatékony és naprakész védelméhez mindig telepítse az operációs rendszer és a biztonsági szoftverek javításait, és frissítse böngészőjét a legújabb verzióra.

Készítsen adatairól biztonsági másolatot! A természeti katasztrófák, az emberi és a hardverhibák gyakran az IT-rendszer összeomlását okozzák – az ebből következő adatvesztés pedig akár tönkre is teheti a vállalkozást. Ezért annyira fontos, hogy rendszeresen biztonsági másolatot készítsen fontos adatairól, és azok egy példányát az irodán kívüli helyszínen őrizze.

Fékezze meg a spamet! Napjainkban a levélszemét, a spam a hálózatokba kerülő kártékony kódok legfőbb forrása. A spam rontja a produktivitást, túlterheli a tárolókat és a szűkíti a sávszélességet. Ezért annyira fontos, hogy spamszűrő megoldásokkal védje üzletmenetét.

Tegye napi rutinná a fizikai biztonságot! Készítse fel oktatással dolgozóit az üzleti biztonságot fokozó napi feladatokra: pl. hogy PC-jüket zárják le, ha épp nincsenek az asztaluknál, a nap végeztével kapcsolják ki a gépet, használjanak fizikai zárakat eszközeiknél, ne jegyezzék fel papírra jelszavaikat, és ügyeljenek fokozottan kézigépeikre, noteszgépeikre és egyéb mobil eszközeikre.

Az itt leírt alapvető lépések mellett a legtöbb cégnek érdemes többszintű biztonsági stratégiát kidolgoznia. Ezzel a működés minden szintjén gondoskodni lehet a biztonságról: a fizikai adatoknál és az alkalmazásoknál éppúgy, mint a hálózat vagy a biztonság-felügyelet szintjén: Mindezt nem kell egy csapásra megteremteni: lehet lépésről lépésre is, először az egyes biztonsági szintekre és a legsürgetőbb kérdésekre koncentrálva, majd fokozatosan bővítve a rendszert az újabb szintekkel.

hp.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s